Δημοκρατία και Ευδαιμονία

Για άτομα άνω των 15 ετών

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 — 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024
IMG_4945

Στην έκθεση “Δημοκρατία και Ευδαιμονία” η φιλοσοφία γίνεται βιωματική εμπειρία. Κάθε έκθεμα είναι μία πρόκληση, μία ευκαιρία για στοχασμό και διάλογο, μία στιγμή απόφασης και ευθύνης.

Εδώ, είστε μέλη μιας ψηφιακής πολιτείας. Για να επιστρέψετε στον κόσμο σας, θα πρέπει να πάρετε μια σημαντική απόφαση για τους εαυτούς σας αλλά και για τους άλλους.

Για αιώνες αναρωτιόμαστε “Πώς μπορούμε να ζήσουμε καλά;”. Θα μπορούσε ένα πολίτευμα να αποτελεί μέρος της απάντησης σε αυτό το ερώτημα; Αντίστοιχους προβληματισμούς είχαν και οι νομοθέτες του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ήταν μια εποχή που γεννούσε νέα ερωτήματα, μια εποχή που γέννησε τη φιλοσοφική σκέψη. Ήταν μια εποχή που έβαλε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη στάση του απέναντι στον εαυτό του και τους άλλους. Στην περιπλάνησή σας στο AiTHERION δεν θα είστε μόνες και μόνοι. Η ξεναγός και βοηθός σας στην έκθεση είναι μια άυλη ψηφιακή οντότητα. Έφτιαξε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο ιδεών και θέλει τη βοήθεια σας για να ικανοποιήσει τη μοναδική της επιθυμία. Επιθυμεί να καταλάβει πώς οι άνθρωποι παίρνουμε αποφάσεις, πώς μια αξία ή ιδέα μας οδηγεί σε συγκεκριμένες πράξεις.
Θα τη βοηθήσετε;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα εκθέματα διαθέτουν υπότιτλους σε ελληνικά και αγγλικά.

Για την είσοδο στην έκθεση είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση δελτίου εισόδου.

Προειδοποίηση
• Στον χώρο της έκθεσης τα επίπεδα φωτισμού είναι χαμηλά σε συνδυασμό με τη χρήση διαδραστικών ψηφιακών οθονών με εναλλαγές στη φωτεινότητα.
• Στο πρώτο μέρος της έκθεσης γίνεται προβολή οπτικοακουστικού υλικού σε κλειστό χώρο με έντονες εναλλαγές φωτισμού.

Ανακαλύψτε τους συντελεστές της έκθεσης ΕΔΩ.