Συνέδριο
20/6 : 13.30-20.15
Το Institute for Ethics in AI του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ “έρχονται’’ στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και το World Human Forum, σας προσκαλούν στο συνέδριο ‘’The Lyceum Project: AI Ethics with Aristotle.’’ Το συνέδριο είναι ολοήμερο και θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τη διασταύρωση της αρχαίας φιλοσοφίας και των καινοτόμων εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στο Ωδείο Αθηνών και στο Λύκειο του Αριστοτέλη και θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις, διεπιστημονικούς διαλόγους, καθώς και ένα masterclass που συνδυάζει το χορό και την δημοκρατία. Στο “The Lyceum Project”, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα παρακολουθήσουν κορυφαίους φιλοσόφους, επαγγελματίες και φορείς χάραξης πολιτικής σε μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνεδρίες, όπως:
1. Πάνελ φιλοσόφων: Οι καθηγητές John Tasioulas και Josiah Ober συζητούν τις φιλοσοφικές ιδέες που μπορούν να καθοδηγήσουν την ηθική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
2. Πάνελ ειδικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια ομάδα σημαντικών προσωπικοτήτων από την ακαδημαϊκή, τεχνική, επιχειρηματική και ρυθμιστική σφαίρα της τεχνητής νοημοσύνης, μεταξύ των οποίων η καθηγήτρια Alondra Nelson και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, συζητούν τις πρακτικές δυνατότητες ενσωμάτωσης της φιλοσοφίας και της ηθικής στις πρακτικές της τεχνητής νοημοσύνης.
3. Ομιλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας: Το συνέδριο θα τιμήσει με ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα μοιραστεί το όραμά του για την ηθική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα και τη σημασία της αναγέννησης του Λυκείου του Αριστοτέλη σήμερα.
4. Συνεδρίες Ερευνητών και Ερευνητριών Πρώιμης Σταδιοδρομίας: Εκτενείς συνεδρίες για τη γνωριμία με την πιο πρόσφατη έρευνα νέων ερευνητών/τριών που ασχολούνται με την ανάπτυξη της αριστοτελικής ηθικής για την τεχνητή νοημοσύνη.
5. Λύκειο του Αριστοτέλη – Μια βιωματική εμπειρία σε έναν τόπο ιδεών: Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ένα βραδινό πρόγραμμα που θα περιέχει έναν διεπιστημονικό διάλογο νέων για τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και ένα διαδραστικό masterclass του έργου ΙΝ C της Sasha Waltz σε μουσική του Terry Riley με τους σπουδαστές χορού του Ωδείου Αθηνών, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό κλείσιμο σε μια πνευματικά συναρπαστική ημέρα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών, όπου φιλοξενείται επίσης το AiTHERION.
Η γλώσσα εργασίας του συνεδρίου θα είναι τα αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι η προεγγραφή.
Πλήρεις λεπτομέρειες για την εκδήλωση, το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε εδώ.
Μη χάσετε αυτή την ευκαιρία να γίνετε μέρος των πιο δυναμικών συζητήσεων στην καρδιά της Αθήνας!